Over

Over SPAGHETTI

Met SPAGHETTI maak ik een inspirerend platform, waarbinnen ik een tweede project opzet. SPAGHETTI is dus eigenlijk een project-in-een-project. Een project over een project. Dat tweede project deel ik van begin af aan helemaal met je. Ik neem je mee bij het bedenken en opzetten van het project, bij de planning, bij het maken en selecteren van materiaal en alle bijbehorende belevenissen. Ook zal ik zo nu en dan je hulp inroepen, wanneer ik op zoek ben naar mogelijke oplossingen.

Inspiratie voor de naam van mijn project SPAGHETTI is natuurlijk spaghetti, dat is niet moeilijk te raden. Inderdaad, die rare rechte harde breekbare losstaande staafjes die, wanneer je ze kookt, veranderen in zachte, vloeiende, met elkaar vervlochten slierten. Het idee van een blog is zoiets als een ongekookte spaghetti. Weinig spannends aan en lang houdbaar. Pas op het moment dat ik er nu echt iets mee ga doen, blijkt dat idee alle kanten op te kunnen en te vervloeien met allerlei andere ideeën.

 

Spaghetti

 

Zeker met het concept van een project in een project wordt SPAGHETTI hopelijk een inspiratiebron voor andere projecten, zoals jij die misschien zelf gaat doen. Dat laat zien dat SPAGHETTI zich op spaghetti-achtige wijze kan vermengen met andere initiatieven. Bij al die gelijkenissen komt dan ook nog dat je de 'echte' spaghetti met een paar eenvoudige, eerlijke ingrediënten tot een heel smakelijke maaltijd kan bereiden. Ik probeer ook met een vrij simpele recht-door-zee aanpak op 'smakelijke' wijze te delen wat ik beleef met fotografie en met het nieuwe project dat ik opzet.

Hopelijk, en dan vooral door de project-in-project aanpak, zal SPAGHETTI afwijken van de 'normale' manier van bloggen. Hopelijk, want "afwijkend" is vaak een stuk spannender...

Over mij

Ik ben Gerrit Schurer. In 2008 ben ik afgestudeerd aan de fotoacademie in Amsterdam met specialisaties portret en landschap. Mijn studie was een uit de hand gelopen hobby. Omdat ik al eerder van mijn hobby mijn werk had gemaakt (ik ontwikkel software voor beslissing-ondersteuning) heb ik er bewust voor gekozen om van fotografie niet mijn werk te willen maken, maar om dat als hobby te houden. Zo'n hobby heeft natuurlijk als nadeel dat je, voor je er erg in hebt, er wel erg weinig tijd meer voor over hebt. Dat is dan ook de reden om SPAGHETTI te starten. Om mezelf een kader te geven en te inspireren. En om een lichte dwang te hebben; iedere week iets publiceren dat ook nog ergens over gaat lijkt mij spannend.

Ik vind fotografie een fascinerende bezigheid. Onderstaande foto is daar een voorbeeld van. Ik vind het heerlijk om nieuwe dingen te leren en om dan te onderzoeken in hoeverre ik die dingen zou kunnen. Liefst op verschillende terreinen; eerder studeerde ik sociale wetenschappen en technische informatica 😉 Eigenlijk ben ik SPAGHETTI ook begonnen als een soort try-out om te kijken of ik een goed blog zou kunnen maken en de discipline en motivatie er voor zou hebben.